For the actual Black Health Matters Virtual Experience Click Here and Provide Your Email .
You Will Witness Our Virtual Summit and Virtual Exhibit Hall.

Roslyn Young-Daniels

Founder & President
Black Health Matters

Black Health Matters Summit Live and on Demand

Now you can watch On Demand presentations from the Black Health Matters Fall Summit. The Fall Summit, held October 10, 2020, from 8:30 a.m.-4:30 p.m., covered more than a dozen health topics, got our bodies moving and peaked our appetite with a healthy cooking class.

Our mission at Black Health Matters is to build a community of health. If you are a patient looking for new information, we are here. If you are a health advocate seeking information about risk factors for various diseases, we are here. If you are a caregiver needing timely health resources about rare diseases, we are here.

The confluence of the COVID-19 pandemic and the Black Lives Matter movement has our society focused on racial and ethnic health inequalities. Take this moment to improve your health by listening to the important information shared at the Black Health Matters Fall Summit.

PREVIOUS SUMMIT HIGHLIGHTS

  • - Breast Cancer
  • - Clinical Trials
  • - Diabetes
  • - Endometrial Cancer
  • - Fibroids / Endometriosis
  • - Health Equity
  • - Kidney Disease (FSGS)
  • - Lupus
  • - Mental health
  • - Prostate Cancer
  • - Sickle Cell Disease
  • - Vaccines

KEYNOTE SPEAKERS

Kizzmekia S. Corbett, PhD Immunologist & Lead Research Scientist National Institute for Health for COVID-19 Vaccine
Read More       Watch Now
Lauren W Powell, MD Family Medicine Doctor and Culinary Medicine Specialist The Culinary Doctor and Piedmont Healthcare, Atlanta

EVENT SPEAKERS

Angela Ford, PhD, MSW Chief Program Officer Black Women's Health Imperative
Arrastene (EJ) Henry II Head of US Inclusion & Diversity AstraZeneca
Anita Johnson, MD Chief of Surgery CTCA
Biree Andemariam, MD Chief Medical Officer & Associate Professor Sickle Cell Disease Association of America, Inc. & UCONN Health
Camille Hertzka VP, Head of Oncology US Medical AstraZeneca
Ebony Haskins, MD Gynecological Oncologist MedStar Washington Hospital
Eric Flenaugh, MD, F.C.C.P. Associate Professor & Vice Chair, Medicine and Chief & Director, Pulmonary and Critical Care & Interventional Pulmonary Medicine at Grady Hospital
James K. Bennett, MD Urologist Midtown Urology, PC
Jeffrey Sterling, MD President & CEO Sterling Initiatives Managed Preventative Care Organization (SIMPCO)
John Fowler Co-Founder & CEO Kezar Life Sciences
Kevin D. Pruitt, MD, PhD Associate Professor & Medical Initiatives Chair Southeast District Omega Psi Phi Fraternity, Incorporated
Kier "Junior" Spates Sickle Cell Ambassador & Radio Personality The Steve Harvey Show
Karen Eubank Jackson Founder & CEO Sisters Network Inc.
Linda Bradley, MD Medical Director, AAGL & Professor of Surgery Cleveland Clinic Lerner College of Medicine
Maimah Karmo Founder & CEO The Tigerlily Foundation
Niva Lubin Johnson, MD Chief Medical Officer Sterling Initiatives Managed Preventative Care Organization (SIMPCO)
Rasheed Gbadegesin, MD, MBBS, FASN Professor of Pediatrics, Division of Nephrology Duke University, Durham, NC
Samir Parikh, MBBS Associate Professor, Hematology and Medical Oncology Ohio State University
Stephen Broughton, MD National Health Chair Kappa Alpha Psi Fraternity, Incorporated
DaShaun Johnson The Guru of Abs The Sculpting Abs & Core Online Training Program
Ad. Banner Image

Agenda

8:00 AM - 8:30 AM

Workout Session | AM Fitness

Duration: 30Min

DaShaun Johnson "The Guru of Abs"
8:35 - AM - 8:50 AM

Opening | Welcome Message

Duration: 15Min

Roslyn Young-Daniels
8:55 AM - 9:25 AM

Session 1A | Fibroids and Endometriosis

Duration: 30Min

Linda Bradley, MD / VIDEO

Session 1B | Prostate Cancer

Duration: 30Min

James K. Bennett,MD
9:30 AM - 10:10 AM

Session 2A | Breast Cancer: What You Need To Know

Duration: 40Min

Anita Johnson, MD

Session 2B | Preventative Health

Duration: 40Min

JJeffrey Sterling, MD
10:15 AM - 10:45 AM

Session 3 | Lung Cancer and COVID-19

Duration: 30Min

Eric L. Flenaugh, MD, FCCP
10:50 AM - 11:20 AM

Session 4A | Breast Cancer: An Intergenerational Discussion

Duration: 30Min

Maimah Karmo
Niva Lubin-Johnson, MD

Session 4B | Sickle Cell

Duration: 30Min

Biree Andemariam, MD
Kier 'Junior' Spates
11:25 AM - 11:35 AM

Session 5| AstraZeneca

Duration: 10Min

Arrastene (EJ) Henry II
Camille Hertzka
11:40 AM - 12:10 PM

Session 6A | Keynote Speaker/Cooking

Duration: 30Min

Kizzmekia S. Corbett, PHD

Session 6B | Preventative Healthcare Cooking Demonstration

Duration: 30Min

Lauren W Powell, MD-The Culinary Doctor
12:15 PM - 12:45 PM

Session 7 | Clinical Trials

Duration: 30Min

Kevin Pruitt, MD, PhD
12:50 PM - 01:20 PM

Session 8 | PM Fitness

Duration: 30Min

DaShaun Johnson "The Guru of Abs"
01:25 PM - 02:05 PM

Session 9 | FSGS/ Kidney Disease

Duration: 40Min

Rasheed Gbadegesin, MD, MBBS
02:10 PM - 02:40 PM

Session 10 | Endometrial Cancer

Duration: 30Min

Ebony Hoskins, MD
02:45 PM - 03:15 PM

Session 11 | Diabetes

Duration: 30Min

Angela Ford, PhD, MSW
Niva Lubin-Johnson, MD
03:20 PM - 04:00 PM

Session 12 | Mental Health

Duration: 40Min

Stephen Broughton, MD.
Obari Cartman, MD.
04:05 PM - 04:45 PM

Session 13 | Lupus

Duration: 40Min

 Samir Parikh, MD, FASN
John Fowler - Kezar
04:45 PM - 05:00 PM

Session 14 | Closing Remarks

Duration: 15Min

Roslyn Young-Daniels